andbank / Private Bankers

Conegui el nostre Economista en Cap

 

L'estudi segueix sent rendible. Amb la paciència justa, pot oferir-te la millor de les recompenses: la confiança del teu client.
Àlex Fusté Àlex Fusté
Economista en Cap d'Andbank
Veure Currículum

Entrevista Àlex Fusté

1. En què es basa l'anàlisi i previsió de mercats d’Andbank?

En l'estudi; perquè l'estudi és independència i aquesta et porta a la llibertat. La llibertat de no veure't obligat a canviar la composició de les carteres simplement perquè algú hagi canviat de discurs. No pretenem aconseguir la certesa. No existeix en economia, però no arribar al fons de les coses és el mateix que reconèixer que no vols arribar. Una cosa, al meu entendre, inacceptable. Però alerta, quan penses haver albirat l'evidència és quan corres el major dels perills, ja ho va dir Bonaparte, “Solament els necis pensen haver aconseguit la saviesa. Els savis, en canvi, la segueixen buscant”. És per això que mantenim sempre una veu crítica amb la nostra pròpia postura, al mateix temps que alimentem la discussió constant, precisament, amb els qui defensen postures contràries.

2. A part de la visió macroeconòmica global del banc, s'elaboren estudis periòdics per a les diferents jurisdiccions de l'entitat?

No. Això equivaldria a reconèixer que certa informació és solament rellevant per a una jurisdicció. Res més lluny de la realitat. Sempre he defensat que no hi ha res més ridícul que afrontar els problemes inherents a una regió des d'una òptica local.

Elaborem estudis periòdics que poden versar tant sobre el mecanisme global d’auto ajustament (a través de l'escassetat de mitjans de pagament), com sobre la política fiscal del Perú. Això no significa que tots dos estudis tinguin un enfocament estanc o donin com resultat conclusions independents. En absolut, probablement les conclusions del primer condicionaran a les del segon, encara que resulti difícil relacionar ambdues temàtiques.

Els nostres estudis poden tenir enfocaments més generals o més particulars, però tractem de revelar les influències que entren en joc i com condicionen la nostra visió global. Aquests estudis no estan reservats a jurisdiccions determinades, sinó que són explicats a tots els nostres centres de decisió. No pretenem alimentar visions regionalistes.

3. Quins aspectes de l'economia global preocupen més a un client de Banca Privada?

Els aspectes que més preocupen a un client de banca privada tenen a veure amb els grans actius com el dòlar, la borsa, la renda fixa local…, en definitiva, actius en els quals el client està majoritàriament exposat. Caldria recordar, no obstant això, que l'univers d'actuació en mercats financers és molt major del que els clients visualitzen. Aquesta és una època en la qual el grau de globalització ha aconseguit les cotes més elevades de la història. És la nostra obligació guiar al client cap a nous entorns d'inversió. En definitiva, nous actius. Ho admeto, d'una banda més aspectes pels quals un client haurà de preocupar-se. Per un altre, més facilitats per aconseguir els objectius de remuneració desitjats.