Sobre nosaltres

Sala de premsa

31º Memorial Manuel Cerqueda de esquí para veteranos

enrere

Esdeveniments

Share on FacebookTweet about this on Twitter
31º Memorial Manuel Cerqueda de esquí para veteranos

Escaldes-Engordany, 2 de març de 2020. El passat diumenge 1 de març es va celebrar la tradicional prova d’esquí per a veterans. Corredors de diferents equips, tant nacionals com dels països veïns, van participar en el Campionat de Veterans, 31è Memorial Manuel Cerqueda, que patrocina l’entitat de banca privada Andbank. Aquesta cursa és un reconeixement […]

Escaldes-Engordany, 2 de març de 2020.

El passat diumenge 1 de març es va celebrar la tradicional prova d’esquí per a veterans. Corredors de diferents equips, tant nacionals com dels països veïns, van participar en el Campionat de Veterans, 31è Memorial Manuel Cerqueda, que patrocina l’entitat de banca privada Andbank.

Aquesta cursa és un reconeixement als pioners de l’esport nacional, l’esquí, i en especial al primer president de l’esquí Club d’Andorra, Sr. Manuel Cerqueda i Escaler, el qual amb la seva gestió i direcció va començar a establir les relacions amb els països veïns i a impulsar l’esquí com a l’esport nacional del país.

L’Esquí Club d’Andorra es va fundar el 1945 amb presidència del Sr. Manuel Cerqueda i vicepresidència del Sr. Agustí Marfany. L’any de la seva fundació, el club ja tenia 50 socis i la principal funció del Club en aquesta època era la d’ajudar als socis a fer-se esquiadors.

Els primers esportistes andorrans que varen desfilar a l’estranger en representació del nostre país van ser en Francesc Viladomat, Lluís Molné i Josep Torrellardona, així com la primera vegada que es va hissar la nostra bandera al so de l’himne andorrà.

El 29 de Novembre de l’any 1965 i després de molts esforços s’aconsegueix que l’esquí sigui declarat esport d’interès nacional. Actualment, l’ECA té més de 250 corredors i 1.400 socis.

Enguany, la cursa va tenir lloc a la Pista Esparver, a Soldeu-El Tarter i es va competir en la categoria d’eslàlom gegant. La categoria de veterans comença des de la dècada dels 40 fins als 80.

Els resultats van quedar, segons les categories, com segueix:

MASCULÍ:

Tomàs Mijares ECAP 44,44
Ivan del Moral ECA 45,87
Guillem Sayol CANMC 49,49

FEMENÍ:

Cristina Caba CANMC 49,30
Judith Lluent CANMC 49,32
Marta Compte ECA 52,77