Sobre nosaltres

Sala de premsa

34è Memorial Manuel Cerqueda d’esquí per a veterans

enrere

Esdeveniments

34è Memorial Manuel Cerqueda d’esquí per a veterans

Dissabte es va celebrar la trenta-quatrena edició del Memorial d’esquí Manuel Cerqueda en la que van participar nombrosos corredors

Escaldes-Engordany, 28 de febrer de 2023.

El dissabte 25 de febrer es va celebrar la tradicional prova d’esquí per a veterans. Els corredors de diferents equips, tant nacionals com dels països veïns, van participar en el Campionat de Veterans, en la 34a edició del Memorial Manuel Cerqueda, que patrocina l’entitat de banca privada Andbank.

La cursa, que organitza anualment l’Esquí club d’Andorra, s’ha celebrat un any més a la Pista Esparver, a Soldeu-El Tarter i s’ha competit en la modalitat d’eslàlom gegant. La categoria de veterans comença des de la dècada dels 40 fins al 90.

Aquest trofeu és un reconeixement als pioners de l’esquí a Andorra, i en especial al primer president de l’esquí Club d’Andorra, Sr. Manuel Cerqueda i Escaler, que va ser un dels impulsors de l’esquí com a l’esport nacional del país. Amb la seva gestió va començar a establir les relacions amb els països veïns en aquesta matèria.

L’Esquí Club d’Andorra es va fundar el 1945 amb la presidència del Sr. Manuel Cerqueda i la vicepresidència del Sr. Agustí Marfany. L’any de la seva fundació, el club ja tenia 50 socis i la principal funció del Club en aquesta època era la d’ajudar als socis a fer-se esquiadors.

El 29 de Novembre de l’any 1965 i després de molts esforços s’aconsegueix que l’esquí sigui declarat esport d’interès nacional. Actualment, l’ECA té més de 250 corredors i 1.400 socis.

Els principals resultats, per ordre de temps segons les categories, van quedar com segueix:

MASCULÍ

Ivan del Moral ECA 41,06
David Vilanova CET 41,63
Guifré Piqué ECOA 42,33

FEMENÍ.
Rosa Bou LLIVIA 44,28
Judith Lluent CANMC 44,32
Sandra Monje TORB 45,31

Igualment, es poden trobar tots els resultats del trofeu a la pàgina web de l’esqui club https://www.ecaclub.com/