Sobre nosaltres

Sala de premsa

Andbank presenta el llibre Deu Minuts, guanyador del premi de novel·la curta 2018

enrere

Esdeveniments

Share on FacebookTweet about this on Twitter
Andbank presenta el llibre Deu Minuts, guanyador del premi de novel·la curta 2018

El premi de novel·la curta dotat per Andbank amb 6.800 euros, és el segon premi més important de la Nit literària pel que fa a la dotació. Andbank obsequiarà els clients amb un exemplar del llibre a les seves oficines el dia de Sant Jordi. Escaldes-Engordany, 17 d’abril de 2019.Andbank ha presentat el llibre guanyador […]

El premi de novel·la curta dotat per Andbank amb 6.800 euros, és el segon premi més important de la Nit literària pel que fa a la dotació.

Andbank obsequiarà els clients amb un exemplar del llibre a les seves oficines el dia de Sant Jordi.

Escaldes-Engordany, 17 d’abril de 2019.Andbank ha presentat el llibre guanyador del premi de novel·la curta, Manuel Cerqueda i Escaler 2018, Deu Minuts, del i guanyador del certamen de la 41a edició de la Nit Literària andorrana, Joaquim Brustenga.
La novel·la s’inicia amb el primer intent d’assassinat del protagonista, que s’esdevé durant els deu minuts que en Bruno, el seu assistent, el deixa sol a casa per anar a comprar esmorzar. Aquests seran els deu minuts més dolorosos de la vida del guardaespatlles: d’aquí el títol de l’obra.

El protagonista, decideix marxar, juntament amb un amic, d’anar a fer les Amèriques. Un cop a allà, s’esdevenen una colla de fets que fan créixer i evolucionar els personatges, i en determinen la seva manera de viure i, per tant, el seu destí.

Amb un llenguatge ric i precís i amb un estil literari natural, els fets transcorren tal com passarien en la vida real, com si fos la crònica de la investigació d’un assassinat produït per un ajust de comptes entre narcotraficants.

Nuria Rocamora, Directora de Global Marketing de Andbank, que ha presentat l’autor i el llibre, ha comentat que “fa més de vint-i-cinc anys que Andbank dota aquest premi, que porta el nom del nostre fundador, i que ens permet donar suport a la literatura catalana des de casa nostra”.

Joaquim Brustenga, veí de Santa Eulàlia de Ronçana, és un advocat, empresari, escriptor i polític català. A banda del seu perfil polític, que el va portar a ser escollit com a regidor i alcalde del seu poble, en Joaquim és un consumat escriptor que ha publicat dos llibres de contes per a adults, un llibre de poesia visual i un de poesia satírica, a més de col·laborar habitualment amb articles d’opinió a la premsa comarcal.

El llibre ha estat dissenyat i maquetat per David Casasayas i la imatge de portada ha estat cedida per J. Ollé Anglès i el pròleg l’ha escrit Rosa Pujol, membre del jurat del premi i professora a la universitat de Barcelona.

L’import del premi, 6.800 euros, és la segona dotació econòmica més important del certamen de la Nit Literària. Amb una tirada de 500 exemplars, Andbank obsequiarà als clients que visitin les seves oficines per Sant Jordi amb un exemplar del llibre, Deu Minuts.