Sobre nosaltres

Sala de premsa

El COA presenta la delegació per als Jocs de la Joventut, amb el patrocinador d’Andbank

enrere

Esdeveniments

Share on FacebookTweet about this on Twitter
El COA presenta la delegació per als Jocs de la Joventut, amb el patrocinador d’Andbank

S’ha presentat la selecció de bàsquet 3×3 masculina i femenina que participarà als jocs de la Joventut 2018 a Buenos Aires. Escaldes-Engordany, 26 de setembre de 2018. El Comitè Olímpic Andorrà ha presentat a la seu d’Andbank, patrocinador del COA, la delegació que viatjarà a Buenos Aires, a l’Argentina, per participar en la tercera edició […]

S’ha presentat la selecció de bàsquet 3×3 masculina i femenina que participarà als jocs de la Joventut 2018 a Buenos Aires.

Escaldes-Engordany, 26 de setembre de 2018. El Comitè Olímpic Andorrà ha presentat a la seu d’Andbank, patrocinador del COA, la delegació que viatjarà a Buenos Aires, a l’Argentina, per participar en la tercera edició dels Jocs de la Joventut, així com l’equipament que les seleccions masculina i femenina de bàsquet 3×3 lluiran durant els Jocs Olímpics de la Joventut
La competició, que es disputarà del 6 al 18 d’octubre, és la 3a edició d’aquests jocs olímpics de la joventut en els quals hi participen joves de menys de 18 anys, de més de 70 països i en més de 30 disciplines diferents.

L’equip masculí d’enguany l’integraran Albert Pons, Nil Peña, Von Marc Lacaste i Eric Hurtado, mentre que el femení el formaran les jugadores Lies Bosma, Carla Solana, Júlia Márquez i Sílvia Bardají. Les tècniques de la delegació seran Sònia Bigordà i Carla Puntí mentre que Toni Guerra serà el cap de missió
Els nois han quedat enquadrats al grup B juntament amb els combinats d’Ucraïna, Veneçuela, Brasil i Nova Zelanda. Les noies, de la seva banda, s’enfrontaran en aquesta primera fase als combinats de França, Mèxic, Indonèsia i Argentina, l’equip amfitrió.

Tant Bosma com Pons van comentar que és una experiència «molt emocionant, única i nova». «Hem de gaudir i competir, esperem venir d’allà amb molta més tècnica de la que teníem», afegia. Per la seva banda, Pons va assegurar que esperen «competir», «és una competició que exigeix molt i volem treure el millor resultat possible». «Ucraïna, Veneçuela, Brasil i Nova Zelanda són conjunts complicats, tots són difícils però fa setmanes que treballem, estem preparats», va concloure.

Josep M. Cabanes va comentar que “Andbank dona suport al COA des de fa molt temps, per la senzilla raó que creiem en tots els nostres esportistes i se’ls ha de donar l’oportunitat de demostrar la seva vàlua, per això els hem de donar tot el suport possible”.

Els Jocs arrenquen un cop els clubs ja han començat les respectives temporades i es troben immersos en l’inici de la lliga. Carla Puntí, una de les entrenadores, reconeix que això ha dificultat la confecció de les seleccions: “Ha estat difícil crear la selecció però els clubs són conscients que es tracta d’uns Jocs, que pel que fa als jugadors és una cosa que omple molt i que pot ser que no ho tornin a viure mai.” La seleccionadora no amaga que els rivals són durs, però subratlla que “pot passar de tot, el 3×3 és un joc molt ràpid, són partits de deu minuts i amb encert podem competir contra tothom”.

Juegos de la juventud, más información aquí