Sobre nosaltres

Sala de premsa

L’equip de fons es presenta amb novetats i objectius clars

enrere

Événements,

Eventos,

RSC

L’equip de fons es presenta amb novetats i objectius clars

Hoy la Federación Andorrana de Esquí ha presentado la temporada de la sección de esquí de fondo. El acto ha tenido lugar en la sede de Andbank, patrocinador principal de la sección, donde han estado presentes todos los técnicos y deportistas.

vui la Federació Andorrana d’Esquí ha presentat la temporada de la secció d’esquí de fons. L’acte ha tingut lloc a la seu d’Andbank, patrocinador principal de la secció, on han estat presents tots els tècnics i esportistes.

A l’acte han assistit Maria Suárez, directora Banca País d’Andbank; Lluís Ruiz, secretari de la FAE; Carles Visa, gerent de la FAE; Laura Orgué, coordinadora de l’equip de fons; i Xabier del Val, entrenador de l’equip femení, a més dels esportistes Irineu Esteve, Carola Vila i Gina del Rio, a més del fisioterapeuta de l’equip, Guillem Cairat.

Per part d’Andbank, Maria Suárez ha recordat que des del 2014 són patrocinadors de la secció: “Tot l’esforç fet durant aquesta pretemporada es veurà reflectit de ben segur. Les bones fites que s’aconsegueixen és el que més valorem des d’Andbank”.

Lluís Ruiz, secretari de la FAE, ha agraït a Andbank la seva aposta pel fons i ha expressat també el seu agraïment a Joan Erola, que ha deixat el càrrec de director de la secció. “Sense la seva tasca a dia d’avui no hi seríem on som. Estem molt orgullosos”.

Arribada de Laura Orgué

Carles Visa, per la seva part, ha recordat els canvis que ja s’havien anunciat pel que fa a la marxa de Joan Erola i ha informat de la incorporació de la Laura Orgué com a nova coordinadora de la secció. “Porta l’ADN de l’esquí de fons a dins, coneix les particularitats dels esquiadors i del nostre sistema”, ha manifestat Visa respecte a Orgué. A més, ha anunciat que Irineu Esteve estarà vinculat al Team Aker Dahlie, equip privat noruec vinculat a la Federació Anglesa. “Ara hem treballat aquest nou estímul per l’Irineu. És un pas positiu”, ha dit Visa. Trond Nygard serà l’entrenador de l’andorrà, que serà a Noruega especialment als mesos de novembre i desembre.

Laura Orgué, per la seva part, ha assegurat que a aquesta “nova situació” -va ser entrenadora a la FAE durant quatre anys-, tindrà “un rol diferent que agafo amb moltes ganes, amb la llàstima del pas al costat del Joan, que per mi ha sigut qui ha impulsat l’esquí de fons a Andorra”. “Si estem on estem és gràcies a ell”, ha destacat, per continuar: “Precisament per això donaré tot l’esforç i el compromís amb la meva experiència. Arribo amb els programes esportius ja iniciats, i ara els hi donarem continuïtat”.

Pel que fa a Irineu Esteve, Orgué ja explicat que, pel fet dels canvi d’aquesta temporada, “començarà més endavant i potser fa retardar una mica l’arribada de les bones sensacions, però això al llarg de la temporada pot ser positiu”. Esteve començarà la competició a Noruega amb unes curses FIS, i després ja la Copa del Món, i després arribarà el Tour de Ski, “que és la competició estrella de la Copa del Món”. A partir d’aquí, “en funció de com es trobi es decidirà el calendari de la segona part de la temporada”.

L’equip femení, preparat

Per la seva part, Xabier del Val, entrenador de l’equip femení que formen Carola Vila i Gina del Rio, ha explicat que la temporada ha estat conforme al que s’havia planificat: “Hem pogut fer tot el que teníem planificat, hem pogut assistir com cada any al Blink Festival, on podem comparar-nos amb altres esquiadors i comparar la nostra progressió. En altres estades també hem pogut entrenar amb altres equips per veure on ens situem, i hi ha coses bastant positives”.

Aquest equip es focalitzarà en la Copa d’Europa, Carola Vila en sènior i Gina del Rio en júnior. “Ho completarem amb alguna carrera FIS, per trobar el punt idoni de forma, però la idea és ser competitius al circuit de la Copa d’Europa”.

Pel que fa a Carola Vila, “volem que recuperi les sensacions de fa dos anys”, ha explicat Del Val. “L’hivern passat va ser complicat per ella i l’objectiu és recuperar les sensacions i igualar o acostar-se als resultats de fa dues temporades”. Respecte a Gina del Rio, Del Val ha manifestat que la prova clau seran els Mundials júniors de Planica (Eslovènia) “i mantenir la regularitat entre el top5 i top3 a la Copa d’Europa i continuar progressant, no només en resultats, sinó també en estratègia de cursa, posicionament, tècnica”. Al Mundial, la idea és “igualar o millorar els resultats de l’any passat”.