Sobre nosaltres

Sala de premsa

El Grup Andbank incrementa el seu benefici un 33%, per sobre dels 40 milions d’euros, i assoleix un volum de negoci de 41.550 milions d’euros, un 21% més

enrere

Andbank,

Andbank,

Esdeveniments

El Grup Andbank incrementa el seu benefici un 33%, per sobre dels 40 milions d’euros, i assoleix un volum de negoci de 41.550 milions d’euros, un 21% més

· El grup va incrementar en 7.351 milions d’euros els seus actius sota gestió i en 253 milions d’euros la inversió creditícia.
· L’EBITDA (marge d’explotació abans d’amortitzacions) ha incrementat fins a 83 milions d’euros, un 44% més.
· El banc compta amb una ràtio de solvència TIER1 del 16,93% i una ràtio de morositat de l’1,3%, la més baixa del sector.

Escaldes Engordany, 27 de març de 2024.

Andbank, grup internacional especialitzat en banca privada, va tancar el 2023 amb un increment del benefici del 33%, per sobre dels 40 milions d’euros, i amb un volum de negoci de 41.550 milions d’euros, el que suposa un increment del 21%.

La inversió creditícia va augmentar un 4%, fins als 3.225 milions d’euros i els actius sota gestió van créixer un 22% fins als 38.225 milions d’euros, és a dir, 7.084 milions d’euros més. La captació de nou negoci ha sumat 4.810 milions d’euros en actius sota gestió i la revalorització de les carteres dels clients 2.274 milions d’euros més de creixement.

El marge ordinari ha incrementat fins a 268 milions d’euros, un 18% més que l’any anterior. L’EBITDA (marge d’explotació abans d’amortització) va ser de 83 milions d’euros, un 44% més.

Segons Manel Cerqueda Donadeu, President d’Andbank “aquest creixement es deu al dinamisme de l’entitat que prové de la nostra contínua cerca per oferir sempre el millor servei als nostres clients”. En aquest sentit, Carlos Aso, CEO d’Andbank destaca que “hem assolit beneficis rècord a Espanya, Luxemburg i Mònaco i estem tornant a créixer significativament al mercat andorrà”.

Principals indicadors
Andbank va incrementar els seus recursos propis fins als 688 milions d’euros, situant les seves ràtios de solvència i liquiditat per sobre dels paràmetres exigits pels acords de Basilea III i per sobre de la mitjana europea.
En aquest sentit, la ràtio de solvència TIER1 es va situar en un 16,93% consolidat i un 29,25% a Andorra. La ràtio de liquiditat LCR es va mantenir en 290%, quasi tres vegades per sobre del coeficient de cobertura de liquiditat mínim del 100%, i la ràtio LTD (Loan to Diposit) es va situar en el 51%. Per altra part, la ràtio de morositat va descendir fins a l’1,3%, la més baixa del sector.

Aposta digital i innovació
Myandbank, el canal online d’Andbank a Andorra, va tancar l’exercici amb 13.800 clients i un volum de negoci de 95 milions d’euros, el que mostra la bona acceptació en el mercat andorrà de les solucions 100% digitals amb productes d’inversió de valor afegit i baixes comissions.
MyInvestor, el neobanc participat per Grup Andbank, AXA, El Corte Inglés i diversos family office, va assolir els primers beneficis de la seva història amb 2,4 milions d’euros, amb un volum de negoci de 4.373 milions d’euros i amb més de 220.000 clients. MyInvestor va tancar una ronda de 45 milions de capital el 2023 donant entrada així a nous accionistes de prestigi per finançar el fort creixement del neobanc.

Compromís amb la societat
El 2023, Andbank va continuar reforçant la seva activitat en matèria de responsabilitat social corporativa i especialment en un dels seus eixos d’actuació: el suport a la recerca en la lluita contra el càncer. En aquest sentit, el Grup ha continuat donant suport al SJD Pediatric Cancer Center de Barcelona, a la Fundació FERO i a CRIS contra el Càncer.
Així mateix, durant l’any passat, Andbank va promoure diverses iniciatives amb ONGs amb la finalitat de donar suport a institucions que operen en les comunitats en les quals el Grup desenvolupa la seva activitat.