Sobre nosaltres

Sala de premsa

Neix la Fundació Juan Ayuso, amb el suport d’Andbank, per a promoure el ciclisme entre els joves

enrere

Andbank,

Inauguracions

Neix la Fundació Juan Ayuso, amb el suport d’Andbank, per a promoure el ciclisme entre els joves

La Fundació concedirà beques i ajudes directes des de 200 euros fins a 1.000 euros aproximadament a aquells joves -en edat escolar- amb pocs recursos que vulguin practicar aquest esport.

Escaldes-Engordany, 20 de febrer de 2024

Avui s’ha presentat la Fundació Juan Ayuso-Andbank, una iniciativa liderada per Juan Ayuso, ciclista professional corredor de l’equip UAE Team Emirates. La Fundació neix amb l’objectiu de promoure i fomentar l’esport i, en particular el ciclisme, entre els joves -especialment aquells amb menys recursos- com a element essencial del seu desenvolupament personal.

L’equip de la Fundació considera que els valors que envolten la pràctica del ciclisme són palanques molt útils per a portar una vida saludable, equilibrada i ordenada. Segons Ayuso, “el ciclisme requereix de disciplina, dedicació, esforç i perseverança, qüestions que requereixen del compromís del ciclista per a millorar una mica cada dia”. El ciclista considera que precisament és aquest compromís amb un mateix “el que ajuda als joves a augmentar la seva autoestima, a superar fases de la vida complexes i a relacionar-se de manera sana amb el seu entorn”.

L’activitat de la Fundació es basarà en tres pilars:

– El primer serà la composició de l’Ayuso Team UAE Júnior, compost de joves corredors que seran la cara visible de la Fundació en les competicions i els transmissors dels valors de la Fundació: compromís, disciplina, esforç, treball en equip i esperit de superació. “L’objectiu principal d’aquesta temporada és arrencar i crear una estructura estable que ens permeti consolidar-nos en la categoria com un equip capdavanter per al desenvolupament personal i esportiu dels nostres Júniors”, comenta Javier Ayuso.

– El segon pilar se centra en la concessió de beques i ajudes directes des de 200euros a 1.000 euros aproximadament a aquells joves -en edat escolar- amb pocs recursos que vulguin practicar aquest esport.

– Finalment, la Fundació col·laborarà de manera activa en diferents iniciatives de caràcter social relacionades amb la mobilitat en països o zones en vies de desenvolupament (zones d'Àfrica), on l'experiència de Juan Ayuso pugui aportar un valor afegit especial. Segons Juan Ayuso, “una idea que encara queda per desenvolupar però amb la qual estem il·lusionats seria enviar bicicletes a aquestes zones en vies de desenvolupament les quals no només
servirien per a iniciar a la joventut en la bicicleta i centrar-les en l'esport, sinó que també generarien llocs de treball com a mecànics de bicicleta, etc.”

La Fundació iniciarà les seves activitats el mes de març de 2024.

Andbank, entitat especialitzada en banca privada, és un dels col·laboradors clau en el llançament d'aquest projecte. Segons Marta Bravo, directora general adjunta de negoci del banc, “valors com l'esforç, el treball en equip o la perseverança són qüestions amb les quals ens identifiquem plenament com a companyia. Entenem que la transmissió d'aquests valors als joves d'avui dia són claus per al seu desenvolupament personal i professional perquè és el que els farà créixer dia rere dia”. A Andbank ens identifiquem molt amb tot allò que transmet el ciclisme. A més de la Fundació Ayuso, donem suport a altres iniciatives com La Purito Andorra, Andona i al desenvolupament de la carrera d'altres ciclistes”.