Sobre nosaltres

Sala de premsa

Andbank atorga un accèssit al premi de novel·la curta Manuel Cerqueda

enrere

Esdeveniments

Share on FacebookTweet about this on Twitter
Andbank atorga un accèssit al premi de novel·la curta Manuel Cerqueda

En la celebració de la 40 edició dels premis de la Nit literària, el guanyador de l’accèssit del premi de Novel·la curta va ser en Francesc Puigpelat Valls. Durant la celebració de la 40a. edició dels premis de la Nit literària, que organitza el Cercle de les Arts i de les lletres d’Andorra, Andbank va […]

En la celebració de la 40 edició dels premis de la Nit literària, el guanyador de l’accèssit del premi de Novel·la curta va ser en Francesc Puigpelat Valls.

Durant la celebració de la 40a. edició dels premis de la Nit literària, que organitza el Cercle de les Arts i de les lletres d’Andorra, Andbank va atorgar el premi de novel·la curta Manuel Cerqueda i Escaler, que està dotat amb un premi de 6.800 €.

Al premi es van presentar 5 obres originals, en català i que responien a les bases particulars del premi. Aquest any el jurat va decidir declarar el premi desert, però es va atorgar un accèssit de 3.000 € a la novel·la intitulada “La carta i la sospita” de l’autor Francesc Puigpelat Valls.

Andbank dota aquest premi des de fa més de 25 anys com a mostra de suport a la cultura de llengua catalana i als escriptors que promouen la seva literatura en aquesta llengua.

Durant aquests anys de certamen, s’han publicat diverses obres d’autors reconeguts, com Antoni Morell, guanyador del premi de novel.la curta del 2004, amb l’obra “El Vell i els anyells”, o l’escriptor urgellenc, Pep Albanell, que va guanyar el premi de novel.la curta l’any 1999 amb el títol “Zoofilia”.

L’any passat, el guanyador del certamen va ser en Marcel Fité, un reconegut escriptor que ja s’havia presentat i guanyat el premi amb l’obra “El carrer dels petons”. La seva novel·la “Escacs de mort” es va publicar i presentar en la diada de Sant Jordi d’aquest any.

Les bases per presentar les obres al premi del 2018 es faran públiques a principi d’any.