Sobre nosaltres

Sala de premsa

Cinc atletes representaran Andorra en els EYOF d’hivern

enrere

Eventos

Cinc atletes representaran Andorra en els EYOF d’hivern

Un total del 5 atletes, en tres disciplines representaran Andorra en el Festival Europeu de la Joventut Olímpica d’hivern, que es disputarà a Friuli (Venècia)

Escaldes Engordany, 16 de gener de 2023.

Un total de 5 atletes, en tres disciplines (esquí alpí, freestyle i muntanyisme) representaran Andorra en el Festival Europeu de la Joventut Olímpica d’hivern, que es disputarà a Friuli (Venècia). Els integrants de l’expedició són Eric Ebri, Àlvar Calvo i Pirmin Estruga en alpí, Henry Omeara en freestyle i Max Palmitjavila en curses de muntanya.

L’acte de presentació de la roba que lluiran ha tingut lloc aquest matí a la sala d’actes d’Andbank. El sotsdirector general de Banca País de l’entitat, Josep Maria Cabanes, ha lloat la bona feina feta pel Comitè Olímpic Andorrà i les diferents federacions, fent especial èmfasi en el treball de base “perquè cada cop tinguem més esportistes que poden competir internacionalment”.


Per la seva part, el president del COA, Jaume Martí, ha recordat les dificultats d’aquesta expedició atès que “cada esport es disputa en una seu diferent, fins arribar a les 7 que hi ha, fet que ens dificulta molt la logística”. Per la seva part, el cap de la missió, Jordi Orteu, ha afegit que “en aquesta ocasió els tècnics hauran d’assumir tasques extra perquè no tenim personal per arribar a tot arreu”. Els EYOF de Friuli es disputaran del 21 al 28 de gener.

Tres places renyides


El director tècnic de la FAE, Roger Vidosa, ha explicat que “tenim una generació molt bona amb els esquiadors del 2005 i el 2006 i en aquesta ocasió hem hagut de fer selecció per tal de veure qui es guanyava la plaça”. A més a més, Vidosa ha dit que “no tenim cap noia perquè les que tenien més opcions de ser-hi una està lesionada i l’altra es troba al Canadà”. Cal recordar que els EYOF són per a joves d’entre 14 i 18 anys.

 
Quant a les competicions, els tres esquiadors realitzaran les proves de gegant i eslàlom. El supergegant, on també estan inscrits, està a l’aire per manca de neu a la pista on s’ha de disputar; si al final es du a terme, els tres andorrans també estaran al portilló de sortida. Pel que fa a les curses de muntanya, Max Palmitjavila participarà en la prova d’esprint i en la clàssica.