Sobre nosaltres

Sala de premsa

Els Jocs dels Petits Estats i els Mundials de Fukuoka, grans objectius de la FAN el 2023

enrere

Eventos

Els Jocs dels Petits Estats i els Mundials de Fukuoka, grans objectius de la FAN el 2023

Escaldes-Engordany, 20 de desembre de 2022. La Federació Andorrana de Natació ha presentat, aquest matí, a la sala Manel Cerqueda d’Andbank, els objectius que es marca de cara a la temporada 2023. A escala esportiva, hi ha dues fites molt clares, tal com ha confirmat el director tècnic de la FAN, Alfonso Maltrana. Aquestes són […]

Escaldes-Engordany, 20 de desembre de 2022.

La Federació Andorrana de Natació ha presentat, aquest matí, a la sala Manel Cerqueda d’Andbank, els objectius que es marca de cara a la temporada 2023. A escala esportiva, hi ha dues fites molt clares, tal com ha confirmat el director tècnic de la FAN, Alfonso Maltrana. Aquestes són els Jocs dels Petits Estats que es disputaran en la darrera setmana de maig i la primera setmana de juny a Malta, i els Mundials de Natació que seran a la ciutat japonesa de Fukuoka al llarg de la segona quinzena de juliol. “És evident que són les dues grans cites de l’any i volem fer un bon paper, especialment en els Jocs” ha dit Maltrana.

Pel que fa a la preparació d’aquestes dues cites, el director tècnic ha explicat que “estem treballant amb un grup de 8 nedadors, on també hi ha algun junior, per als Jocs. És important que, sempre que tinguin el nivell, puguin venir per anar agafant experiència”. No obstant això, “aquest grup, quan surtin les marques mínimes proposades pel Comitè Olímpic Internacional, ben segur que es veurà reduït”. Malgrat confiar en els joves, Maltrana no ha dubtat en afirmar que “la nostra punta de llança en aquests campionats seran els nadadors sèniors que tots ja coneixeu”. La situació pels Mundials, de la mateixa manera, vindrà marcada per les mínimes suggerides per Worlds Aquatics.

En els treballs amb la base, el director tècnic ha parlat de dues línies bàsiques: la col·laboració amb les escoles i amb els clubs de natació. En el primer cas, ha instat a què “tots els infants sàpiguen nedar bé” i per això prestaran tota l’ajuda que sigui necessària als centres educatius en els treballs realitzats per educació física. Per Maltrana “nedar bé és important, perquè ells després puguin gaudir de la natació sigui de manera lúdica o bé ja més competitiva”. Quant als clubs, ha explicat que “treballarem per, en alevins, poder complementar els entrenaments especialment durant les setmanes de vacances escolars, un pla que també farem en infantils” tot i que ha ressenyat que, en el cas dels darrers es poden donar casos de fer tot l’entrenament sota supervisió de la FAN.

Acords amb França i Portugal

La formació ha estat un altre dels punts cabdals de l’exposició. El president de la FAN ha apostat pel 2023 per incrementar les diferents ofertes per a entrenadors en els graus existents i poder comptar amb tècnics del país. “És molt important que si hi ha persones al país que es vulguin formar, ho puguin fer i els donem aquesta oportunitat” ha dit. A més a més, ha explicat que la federació ha fet un esforç considerable contractant un assistent per Maltrana, Pablo Prieto, i una tècnica de natació artística, Andrea Rodríguez, que comparteix amb els dos clubs del país per continuar potenciant aquesta disciplina.

Precisament de l’artística n’ha parlat la responsable de la FAN, Natàlia Meca, que ha indicat que “el 2023 serà un any en què ens centrarem a aplicar tots els canvis normatius que han fet la FINA i adaptar-nos-hi”. Meca ha apuntat també que des de la Federació es continuarà treballant tant per donar les millors condicions possibles als nedadors màsters, i que en el tercer trimestre del 2023 es començarà a incidir el waterpolo en els centres escolars.