Sobre nosaltres

Sala de premsa

Quatre atletes representaran Andorra als EYOF d’estiu

enrere

Eventos,

RSC

Quatre atletes representaran Andorra als EYOF d’estiu

Un total del 4 atletes, en tres disciplines representaran Andorra en el Festival Europeu de la Joventut Olímpica d’hivern, que es disputarà a Friuli (Venècia)

Escaldes Engordany, 16 de juliol de 2023.

Un total de 4 atletes, en dues disciplines (natació i atletisme) representaran Andorra en el Festival Europeu de la Joventut Olímpica d’estiu, que es disputaran, entre el 21 i el 29 de juliol a la localitat eslovaca de Maribor (Eslovènia). Seran quatre els andorrans que s’hi desplaçaran, dos en natació i dues en atletisme. Així doncs, Biel Cuen i Arnau Segarra competiran a la piscina, mentre que les germanes Duna i Alba Viñals ho faran en el tartan.

La roda de premsa de presentació dels esportistes ha tingut lloc a la Sala d’actes d’Andbank, i ha estat conduïda per la directora de Banca País de l’entitat, María Suárez. L’acte ha comptat amb la presència del secretari d’estat d’Esports, Alain Cabanes, el secretari general del COA, Josep Antoni Guerra i el cap de missió, Jordi Orteu, a més dels dos nedadors, Cuen i Segarra. Les dues atletes Duna i Alba estaven viatjant, ja que van participar durant el passat cap de setmana als espanyols sub18.

Cabanes ha recordat que “en aquesta competició es trobaran amb els millors, futurs campions olímpics, i servirà perquè es puguin prendre el pols al seu nivell”. A més a més, el secretari d’estat, que és exjudoka, ha recordat que “al 89 vaig participar en una de les primeres edicions que es van disputar aquí, a Andorra, i va ser una experiència molt bona”. Per la seva part, Orteu ha recordat que “només enviem els esportistes que pensem que poden estar entre la primera meitat pel que fa a les marques. Els que hi van, s’ho han d’haver guanyat”.

María Suárez, la directora de Banca país, ha lloat la bona feina feta pel Comitè Olímpic Andorrà i les diferents federacions, fent especial èmfasi en el treball de base “perquè cada cop tinguem més esportistes que poden competir internacionalment”.

Els nedadors no s’han marcat cap repte, més enllà del de millorar les marques amb què arriben a Maribor, ja que el que aspiren és rebaixar els i adquirir més experiència, alhora que competir en uns grans jocs d’on han sortit campions olímpics.