Sobre nosaltres

Sala de premsa

Música, fotografia i cinema clouran la temporada cultural de l’ambaixada d’Espanya

enrere

RSC

Share on FacebookTweet about this on Twitter
Música, fotografia i cinema clouran la temporada cultural de l’ambaixada d’Espanya

Andorra, 9 d’octubre de 2019. El dia 22 d’octubre se celebraran les desenes jornades de cinema espanyol amb col·laboració d’Andbank i de Cinemes illa. Enguany, hi haurà la presència de l’actor i director Carlos Iglesias que presentarà la seva pel·lícula “2 francos, 40 pesetas”. En total, es mostraran fins a cinc pel·lícules als Cinemes Illa […]

Andorra, 9 d’octubre de 2019. El dia 22 d’octubre se celebraran les desenes jornades de cinema espanyol amb col·laboració d’Andbank i de Cinemes illa.

Enguany, hi haurà la presència de l’actor i director Carlos Iglesias que presentarà la seva pel·lícula “2 francos, 40 pesetas”. En total, es mostraran fins a cinc pel·lícules als Cinemes Illa els dies 5, 12 i 19 de novembre a les 20 hores, a part, d’una sessió infantil matinal el dia 18 d’octubre amb la pel·lícula ‘ Nocturna’ del director José Pozo. Ros ha confirmat que es podrà “conversar amb Iglesias i es podrà fer un cinefòrum amb ell”. L’aposta d’Andbank per les Jornades del Cinema Espanyol s’engloba dins del compromís de l’entitat amb la difusió i promoció cultural com a element de cohesió social clau.

Amb motiu de la festa nacional espanyola del dia 12 d’octubre, a banda de la tradicional recepció a l’Andorra Park que es celebrarà el dia 10, s’oferirà una “activitat musical de primer nivell”, ha explicat l’ambaixador espanyol, Àngel Ros. Consistirà en un concert a càrrec de la Jove orquestra simfònica de Barcelona a l’Auditori Nacional d’Andorra a Ordino a les 20 hores. Des de l’ambaixada, han volgut agrair al Govern per cedir l’auditori i també a l’orquestra, ja que és “la primera vegada que actuen a Andorra i està formada per 60 músics d’una mitjana de 19 anys”.

Continuant en l’àmbit musical, l’ambaixador també ha presentat la representació de la sarsuela ‘Bohemios’ d’Amadeu Vives. L’obra s’emmarca dins l’àmbit musical i arts escèniques que promou l’ambaixada i es reproduirà els dies 19 i 20 d’octubre a Sant Julià de Lòria.

L’ambaixador també ha presentat una exposició fotogràfica a càrrec de Joan Burgués, president del Cercle i vicepresident de la Confederació de Fotografia, que es podrà observar a la sala d’actes de l’ambaixada el dia 1 de novembre. “La fotografia és un art cada vegada més important, cada vegada amb més realitat museística darrere”, ha declarat Ros. Durant la presentació, també ha assistit Nicolás El Busto, ministre conseller de l’ambaixada, qui ha explicat que l’exposició s’emmarca dins del 33è congrés de la Confederació Espanyola de Fotografia, en el qual s’entrega el premi nacional.