Sobre nosaltres

Sala de premsa

Comiat de la millor nedadora de la història d’Andorra

enrere

Eventos,

RSC

Comiat de la millor nedadora de la història d’Andorra

Mònica Ramírez: ‘Ha arribat el moment de viure la natació d’una altra manera. M’encanta nedar i entrenar i no vull deixar de fer-ho’

Escaldes-Engordany, 16 d’agost de 2022.

Visiblement emocionada, Ramírez ha llegit un comunicat en què ha començat agraint als seus pares i als seus entrenadors, Enric Claret i Sergio Rayo, haver aconseguit crear el llegat que deixa. No es pot oblidar que en aquests 15 anys ha batut més d’una cinquantena de rècords d’Andorra i actualment encara ostenta 13 plusmarques nacionals.

‘Estic orgullosa de tot el que m’ha aportat la natació. Tant a nivell de resultats i experiències que he viscut, com pel tipus de somnis que he complert, i sobretot, per la persona que m’ha fet; els valors que m’ha transmès, la capacitat de sacrifici, de superar-me, organitzar-me, de fer les coses amb amor, il·lusió i de somiar. Gràcies a la natació soc com soc i gràcies a ella he arribat on estic com a esportista, com a professional i com a persona’.

Amb aquestes paraules, de la mà de Joan Clotet, president de la Federació Andorrana de Natació i de Josep Maria Cabanes, subdirector general de Banca País d’Andbank, Mònica Ramírez Abella, ha intentat resumir la seva trajectòria esportiva durant la roda de premsa del seu comiat oficial de la competició en categoria absoluta de Natació, i davant la presència de la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, i el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz.

‘Mònica ha deixat un legat de quinze anys en competicions internacionals, ha estat trenta-tres vegades internacional per Andorra i segurament una de les seves participacions més especials, ha estat en els Jocs Olímpics de Londres l’any 2012’, resumia Clotet, per a continuar: ‘Avui és un dia històric per a la natació andorrana i hem volgut estar al costat de na Mònica per agrair-li la seva dedicació i el seu esforç. Mònica ha estat la millor nedadora d’Andorra fins ara’.

Per la seva part, Josep M. Cabanes, ha destacat l’exemple de Ramírez com a esportista d’elit per als més joves, desitjant que la seva trajectòria inspiri als més petits i que representi un gran estímul quan hagin d’emmirallar-se en algú.
Tant Clotet com Cabanes han tancat les seves intervencions amb l’agraïment a Ramírez per la seva dedicació plena a la selecció absoluta de Natació i desitjant-li molts èxits en la seva carrera professional com a infermera.

Durant la seva intervenció, Clotet, també, ha avançat que la FAN té previst crear una secció dins la pàgina web de la Federació, per fer reconeixement de la trajectòria històrica dels millors nedadors d’Andorra.