Sobre nosaltres

Sala de premsa

Esteve, a consolidar-se en la Copa del Món i Vila en la Copa d’Europa

enrere

RSC

Share on FacebookTweet about this on Twitter
Esteve, a consolidar-se en la Copa del Món i Vila en la Copa d’Europa

Andorra, 11 de novembre de 2019. Avui s’ha presentat a la seu d’Andbank, patrocinador principal de la secció d’esquí de fons, la nova temporada que tenen per davant els esportistes de la FAE, Irineu Esteve i Carola Vila. A la presentació han assistit els tècnics Joan Erola i Laura Orgué, així com els fondistes Carola […]

Andorra, 11 de novembre de 2019. Avui s’ha presentat a la seu d’Andbank, patrocinador principal de la secció d’esquí de fons, la nova temporada que tenen per davant els esportistes de la FAE, Irineu Esteve i Carola Vila.

A la presentació han assistit els tècnics Joan Erola i Laura Orgué, així com els fondistes Carola Vila i Irineu Esteve. Erola ha explicat primerament que el treball que s’ha realitzat aquesta pretemporada ha estat similar a la de l’any anterior, amb estades a l’estiu a casa i fora, a Noruega i a Castellar de n’Hug. A partir de setembre, van tenir quatre concentracions amb neu, mentre que ara viatgen a Livigno per continuar treballant.

En tot cas, les primeres curses FIS seran a Noruega, a Gaala, com l’any passat, en el que serà la prèvia a la Copa del Món de Lillehammer. L’objectiu per a Irineu és “consolidar-se amb el nivell que va tenir l’any passat en la Copa del Món”. “Si manté les posicions”, ha afegit l’entrenador, “serà una bona temporada, tot i que aspirem a poder millorar-ho”.

La prova de Lillehammer seran 15 quilòmetres en clàssic més 15 en persecució. Després vindrà la Copa del Món de Davos, i preparar el Tour d’Ski. A partir d’aquí, “analitzarem els dos primers mesos de cursos, i veurem una mica la continuïtat en la Copa del Món, tot i que entenem que sí que continuarem”.

“Aquest any no hi ha ni Mundials ni Jocs”, ha recordat Erola, “així que d’objectius, a més de la Copa del Món, hi ha dos Tours d’Ski. Són sis dies de carreres seguides i a Irineu li va bé”.

Pel que fa a Carola Vila, disputarà el circuit de la Copa d’Europa, i en funció de com vagi, es podrà fer alguna introducció en la Copa del Món, segons han concretat els entrenadors. Laura Orgué, preparadora de Carola Vila: “És el primer any en sub-23, dels tres anys de categoria, però penso que Carola es pot defensar i posicionar correctament”. La Copa d’Europa són sis proves, la intenció és participar amb l’opció de participar en alguna Copa del Món “si es veu convenient”.

Irineu Esteve, fondista: “L’objectiu és consolidar el fet l’any passat i intentar anar una mica més endavant. També voldria trobar-me bé en clàssic, com l’any passat, perquè no m’acabo de trobar del tot”.

Carola Vila, fondista: “És un any que canviem de categoria i que tenim més dubtes d’on ens trobarem, però hem fet una bona preparació. L’objectiu principal són els Mundials sub-23, a principis de març a Alemanya, i després el circuit de Copa d’Europa, i ja parlarem de si fem la Copa del Món. El que tenim clar és que si anem a la Copa del Món és per fer una bona participació i no per tancar les classificacions”.