Sobre nosaltres

Sala de premsa

Inaugurat el Refugi d’Entrenament en Alçada a Naturlandia

enrere

RSC

Share on FacebookTweet about this on Twitter
Inaugurat el Refugi d’Entrenament en Alçada a Naturlandia

Andorra, 5 de novembre de 2019. El Centre d’Alt Rendiment a la cota 2000 de Naturlandia ja és una realitat. Ahir va obrir les portes i, a partir d’aquest cap de setmana ja entrarà en ple funcionament. Tal com va explicar el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Miquel Vila, s’ha construït “per […]

Andorra, 5 de novembre de 2019. El Centre d’Alt Rendiment a la cota 2000 de Naturlandia ja és una realitat. Ahir va obrir les portes i, a partir d’aquest cap de setmana ja entrarà en ple funcionament. Tal com va explicar el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Miquel Vila, s’ha construït “per un buscar un rendiment més alt” i servirà perquè els fondistes Carola Vila i Irineu Esteve “tinguin una oportunitat de millorar”, a més “serà una oportunitat perquè vinguin altres equips i federacions”. De fet, aquesta nova infraestructura, a més de comptar amb el suport del Comú d’Andorra la Vella, de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) i d’Andbank, compta també amb el del Comitè Olímpic Andorrà (COA), ja que ha demanat finançament a Solidaritat Olímpica, fet que permetria una ampliació de la instal·lació en el futur. Tot i això, tal com va explicar el president del COA, Jaume Martí, “s’ha de veure com responen les federacions del país”. A tall d’exemple, la Federació Andorrana de Ciclisme (FAC) ja va mostrar interès per poder fer un stage a la infraestructura.

El refugi d’alt rendiment de 150 metres quadrats té una capacitat per fins a set persones i compta amb un parell de dormitoris, una sala d’estar amb cuina, un bany i un gimnàs per entrenar en altura. Cal recordar que el comú va restaurar un edifici que ja hi havia i va necessitar un pressupost de 50.000 euros, mentre que el COA, la FAE i Andbank es van fer càrrec de l’interior de la instal·lació. “L’edifici només s’ha hagut de reciclar, no ha suposat un cost gaire important, tots estan satisfets”, sentenciava Vila.

L’entrenador de la FAE, Joan Erola, va explicar que “estem contents i en teníem ganes”, “era una cosa que perseguíem de feia temps, ens anirà bé no només a nosaltres”, destacava i reiterava que “tenim les pistes a tocar, serà una eina súper important per a nosaltres i per a d’altres federacions que vulguin venir a fer treball físic aquí”.

Encara que oficialment la infraestructura estarà 100% operativa en un mes, “nosaltres ja la començarem a fer servir a partir de ja amb els fondistes, ens quedarem aquest cap de setmana tres o quatre dies per entrenar aquí a dalt”.

Carola Vila va assegurar que “ha quedat súper bé, tenim molt bones instal·lacions que ens poden donar un plus molt important a l’estiu i a l’hivern, esperem estrenar-ho ja”. “Sempre ens hem queixat que perdem una hora i mitja al dia entre pujar i baixar i això ens permetrà descansar més i entrenar matí i tarda, en el nivell que estem és molt important”, aclaria. En aquesta línia, Esteve va comentar que “sortim guanyant en bastant perquè hi ha dies que fem matí i tarda”. “Tenim tot aquí, totes les facilitats del món, això ens farà entrenar i menjar millor, veurem si els resultats surten”, concloïa.