Sobre nosaltres

Sala de premsa

Andbank i la FAN presenten els objectius de la Federació per la propera temporada amb moltes novetats

enrere

Andbank,

RSC

Share on FacebookTweet about this on Twitter
Andbank i la FAN presenten els objectius de la Federació per la propera temporada amb moltes novetats

Andorra, 30 de setembre de 2019. Andbank i la Federació Andorrana de Natació (FAN) han celebrat avui una roda de premsa a la seu d’Andbank per fer balanç de la temporada 2018-2019, plena d’èxit pels nedadors andorrans, i per fixar el objectius pel període 2019-2020, caracteritzat per la celebració d’uns Jocs Olímpics i d’altres competicions […]

Andorra, 30 de setembre de 2019. Andbank i la Federació Andorrana de Natació (FAN) han celebrat avui una roda de premsa a la seu d’Andbank per fer balanç de la temporada 2018-2019, plena d’èxit pels nedadors andorrans, i per fixar el objectius pel període 2019-2020, caracteritzat per la celebració d’uns Jocs Olímpics i d’altres competicions com ara, l’Eurocup LEN a Budapest, els campionats d’Espanya i de Catalunya i la copa Mediterrània a Kavala, Grècia, i on els esportistes del Principat es prepararan pels Jocs dels Petits Estats d’Europa que Andorra acollirà el 2021.

Pel que fa al balanç de la temporada, els representants de la FAN i d’Andbank –que dona suport a la natació andorrana com a patrocinador de la federació des de fa dues temporades–, ha estat marcat per les tres medalles que es van aconseguir ens els jocs dels Petits Estats a Montenegro i els més de cinquanta rècords d’Andorra assolits en proves com els campionats de Catalunya Infantil i Aleví i en el d’Espanya Aleví. També destaquen les plusmarques assolides per Nadia Tudó, Mònica Ramirez i Bernat Lomero en el mundial de natació que es va celebrar a Gwangju, Corea del Sud.

En clau de futur, Joan Clotet, Vicepresident de la FAN, ha apuntat que “a partir d’ara el que volem és que l’equip nacional de natació tinguin l’orgull de representar al país i sobretot posar-hi les ganes, per això des de la federació tenim el compromís de guiar-los”. També, ha donat la notícia que malauradament no es podrà celebrar la Comen Cup a Andorra, que estava prevista celebrar el 2020. El motiu principal és que sense la piscina dels Serradells no hi ha cap altra que tingui les condicions idònies per aquesta competició. Clotet també ha anunciat que incorporaran un segon tècnic per ajudar a Torrallardona, que és l’Hocine Haciane, que farà les funcions de segon entrenador i que ajudarà en la preparació dels nedadors.

Per la seva banda, Josep M. Cabanes Sots-director General de Banca País d’Andbank, ha declarat que “com a patrocinador principal, és un orgull per nosaltres a aquesta federació i cal felicitar-los, ja que tot i que treballen amb una base molt reduïda estan aconseguint molt bons resultats”.

Xavier Torrallardona, Director tècnic de la FAN des de 2018 i campió d’Espanya de 1.500 metres lliures en set ocasions durant la seva etapa en actiu, ha dit que “Andorra està en disponibilitat de poder competir amb països importants als jocs dels Petits Estats, necessitem un equip fort, una instal·lació per a que l’equip entreni, preparació de qualitat i sobretot seguiment”.

Per últim, Natàlia Meca, Directora Tècnica de Natació Sincronitzada, ha comentat que “estem molt contents de la participació, sobretot a l’Open d’Andorra”. També ha afegit que “els nostres objectius per a la temporada que entra és millorar el duet tècnic per anar a l’Open de Suïssa.”

A més del seu suport a la FAN, que s’ha materialitzat en els darrers anys en el patrocini de proves com ara el Trofeu Andbank o l’europeu júnior de natació sincronitzada, Andbank dona suport a l’esport andorrà col·laborant, entre d’altres, amb el Comitè Olímpic Andorrà (COA), amb els equips d’esquí de fons i de freestyle de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) i amb la popular marxa ciclista la ‘Purito’ Andorra.